Heropstart asbestinzameling zowel aan huis als op het containerpark.

Vanaf dinsdag 11 augustus kan asbest opnieuw naar het recyclagepark

De regels voor het aanvoeren van asbest op de recyclageparken van Limburg.net. zijn wel gewijzigd. Voor de veiligheid van de bezoekers, de parkwachters en de omwonenden van het recyclagepark moet asbest verplicht verpakt worden gebracht. Het verpakkingsmateriaal hiervoor is vanaf 28 juli te koop op het recyclagepark. Asbest moet steeds verplicht verpakt worden aangeleverd in een van onderstaande verpakkingen:

­    buisfolie: € 1/ stuk buisfolie van +/- 2,5 m (geschikt voor het verpakken van asbestplaten). Er kunnen maximum 15 stuks per aankoop gekocht worden.  

-    mini-bag: € 1/stuk. Er kunnen maximum 15 stuks per aankoop gekocht worden.

Een set beschermingsmateriaal voor 2 personen kan aangekocht worden aan € 10/stuk Dit kan enkel aangekocht worden ingeval van aankoop buisfolie of mini-bag en er wordt maximaal 1 set beschermingsmateriaal per aankoop van buisfolie of mini-bag verkocht.

Ook de huis-aan-huisophaling van asbest wordt opgestart.

Vanaf dinsdag 11 augustus kunnen aanvragen worden ingediend voor de ophaling van asbest aan huis en dit aan volgende tarieven :

-    Voor het ophalen op afroep van de asbestcontainer: € 170,00 per bestelde container, inclusief beschermingsset (overall, masker,…) en liner. Per ophaaladres en per aanvrager kan er één container besteld worden.

-    Voor de ophalen op afroep van platenzakken of bigbags: € 30,00 voor de eerste platenzak of bigbag, inclusief set beschermingsmateriaal voor 2 personen (2x overall, maskers,…)  en € 20,00 voor een tweede en volgende platenzak of bigbag, voor zoverre dit dezelfde ophaling betreft. Het maximaal aantal platenzakken of bigbags per ophaaladres en per aanvrager bedraagt 7.

Aanvragen voor ophaling kunnen hier worden aangevraagd : https://www.limburg.net/asbest

Asbest laten verwijderen door een gespecialiseerde firma ?

Wilt u liever risico’s uitsluiten of het asbest liever niet zelf verwijderen? De provincie Limburg organiseert samen met De Huisdokter van Dubolimburg twee begeleidingsformules voor een professionele asbestverwijdering bij particulieren. De Huisdokter van Dubolimburg biedt ondersteuning bij het verwijderen van asbesthoudende dakbedekking en gevel- bekleding en bij het verwijderen van asbesthoudende isolatie rond oude verwarmingsleidingen.  Door beroep te doen op een aannemer die door De Huisdokter van Dubolimburg werd geselecteerd bent u zeker van een veilige verwijdering en van een correcte prijs. Bovendien wordt door Dubolimburg 50% van de totale verwijderingskost terugbetaald (met een maximum van 3750 euro).

Voor meer informatie kan u hier terecht : https://www.de-huisdokter.be/nl/asbestverwijdering
Kiest u voor deze optie dan kan u het asbestafval laten afvoeren via Dubolimburg maar het staat u ook vrij om te kiezen voor het systeem van huis-aan-huisophaling via Limburg.net.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox