Meldingen ratten

Hieronder vind je onze gemeentelijke rattenbestrijding, wij kunnen hiervoor jouw hulp gebruiken.

rattenbestrijding

Gemeentelijke aanpak omtrent rattenbestrijding

Heb je zelf last van bruine ratten? Meld dit dan aan onze milieudienst.

Jij als burger kan ratten melden aan onze dienst ‘leefmilieu’ op het nummer 013 390 560, via e-mail naar leefmilieu@lummen.be of aan het loket in ons gemeentehuis.

Je melding zal behandeld worden door onze medewerkster leefmilieu, zij geeft deze melding op haar beurt door aan onze rattenvanger.
Onze rattenvanger zal de ratten op jouw perceel gratis komen bestrijden. Hij probeert in de week dat jij de melding doorgeeft, langs te komen. De rattenvanger komt ten laatste de week na je melding.

De rattenvanger neemt contact op met jou en komt het rattenvergif zelf plaatsen. Ratten eten enkel voldoende vergiftigde graankorrels als ze geen ander eten vinden. Dierenvoeder en afval verstoppen is dus de boodschap. Als het nodig is, komt onze rattenvanger extra vergiftigde graankorrels plaatsen of tips geven om je rattenplaag effectief te verdelgen. 

Jij als burger kan ratten melden aan onze dienst ‘leefmilieu’ op het nummer 013 390 560, via e-mail naar leefmilieu@lummen.be of aan het loket in ons gemeentehuis.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox