Feestelijke heropening fietspaden Thiewinkelstraat en omgeving

Feestelijke heropening: zaterdag 29 juni 2019

Uiteraard kunnen we het einde van de werken niet zomaar laten voorbijgaan. Vandaar dat er op zaterdag 29 juni een officiële heropening wordt georganiseerd! Iedereen is van harte welkom! Kom zeker met de fiets want we maken samen een korte fietsrit.

 

Programma

  • 16u30: samenkomst aan de zaal van Thiewinkel (Sint-Janstraat 9) voor een korte fietsrit samen onder begeleiding van jongerengroep Amici van de St. Willibrordusfanfare Meldert
  • 17u: officiële huldiging aan de zaal van Thiewinkel
  • 17u- 19u: receptie
Werken zijn voltooid
Na bijna anderhalf jaar kunnen we in Thiewinkel genieten van heerlijke fietspaden en nieuwe gemeentewegen. 7769m² beton, 21796 m² asfalt, 6278 m rioolbuizen doorspekt met ruim 10km nutsleidingen overgoten met liters zweet, waren de voornaamste ingrediënten om tot dit mooie resultaat te komen. Naast nieuwe fietspaden in de Thiewinkelstraat werd er tegelijk ook een gescheiden riolering aangelegd in de gemeentelijke zijstraten zoals de Opworpstraat, Sint-Janstraat, Geerstraat en Kievitstraat. Bovendien werd de openbare verlichting langs de gemeentewegen vervangen door een moderne dimbare LED-verlichting.
 

Dit project bood heel wat uitdagingen zoals onder andere de maatregelen die genomen moesten worden ter bescherming van de vleermuizen, die in de oude laanbomen konden nestelen en de tientallen noodzakelijke onteigeningen om ruimte te creëren voor de fietspaden, de bushaltes en bufferbekkens.

We willen hierbij alle bewoners bedanken voor het vele geduld en begrip waarop we tijdens de uitvoering konden rekenen.

Administratief centrum

Telefoon
013 390 590

Openingsuren en sluitingsdagen

(01/07/2019 tot en met 31/08/2019)
Openingsuren
1 jul 2019 tot 31 aug 2019
ma
-
di
-
wo
-
do
-
vr
-
Openingsuren
ma
-
di
-
wo
-
-
do
-
-
vr
-
-
Checking status
Checking status
Sluitingsdagen

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox