Dinsdag 30 april: Feestelijke heropening Dorpsstraat en Charles Wellensplein

De werken voor de herinrichting van de Dorpsstraat en Charles Wellensplein zijn voltooid. Om het resultaat feestelijk te heropenen worden er verschillende activiteiten georganiseerd op dinsdag 30 april 2019. Ook de jaarlijkse jaarmarkt vindt die avond plaats.

Programma 30 april 2019

De leerlingen van de Wegwijzer zorgen voor een feestelijk gekleurde Dorpsstraat

  • 15 tot 20 uur: doorlopend kinderanimatie: gekke fietsen parcours, go-cars, gratis kermisattractie mits bonnetje dat je kan afhalen bij de handelaars uit de Dorpsstraat
  • 17 tot 19 uur: demonstratie petanque
  • 17 tot 19 uur: infostand archeologisch onderzoek
  • 18 tot 19 uur: begeleide gidswandeling over het leven van Charles Wellens
  • 19 tot 19u30: officiële huldiging Dorpsstraat en Charles Wellensplein, begeleid door Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia, gevolgd door receptie
  • 17 tot 22 uur: jaarmarkt Gemeenteplein en Kerkstraat 

Opgelet wegens deze activiteiten zal het centrum (Dorpsstraat, Pastoor Frederickxstraat, Gemeenteplein en Kerkstraat) afgesloten worden vanaf 13u30. 

Gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking (GROS) ook aanwezig op jaarmarkt!
Dit jaar bestaat de GROS 10 jaar, om dit te extra in de kijker te plaatsen, zullen ze dit jaar ook aanwezig zijn op de jaarmarkt van 30 april 2019. De leden van de GROS zetten zich al jaren in voor duurzame ontwikkelingssamenwerking. Wil je meer weten over hen? Bezoek dan zeker hun infostand op de jaarmarkt van 30 april tussen 17 en 22 uur.
 
Aantrekkelijkheid centrum verhogen
Met de herinrichting van het centrum wou het gemeentebestuur de aantrekkelijkheid van het centrum verhogen en meer beleving in een groene ruimte brengen. De Dorpsstraat tussen het Gemeenteplein en de Pastoor Frederickxstraat werd daarom ingericht als een fietsstraat. Door de weg op te splitsen in twee afzonderlijk rijbanen waarop de fietser voorrang  heeft op de auto zal het veiligheidsgevoel voor de zwakke weggebruiker aanzienlijk verhogen. De riolering van de volledige Dorpsstraat en Fagnoulestraat werden hierbij ook volledig vernieuwd. Op de middenberm in de Dorpsstraat kan je nu parkeren tussen bomen en lichtmasten.
 

Ook het Charles Wellensplein kreeg een volledige renovatie. De belangrijkste boom bleef behouden en zal nog geaccentueerd worden met aangepaste moderne verlichting. Dankzij verschillende zitelementen, een petanquebaan en de groene omgeving wordt het een aangename plaats waar inwoners, kinderen en bezoekers kunnen vertoeven. Ook het borstbeeld van Charles Wellens krijgt terug een vaste plek op het plein. In het midden bevindt zich tevens een wadi, dat is een combinatie van een bovengrondse infiltratiekom met een ondergrondse infiltratievoorziening.

 

Administratief centrum

Telefoon
013 390 590

Openingsuren en sluitingsdagen

(01/07/2019 tot en met 31/08/2019)
Openingsuren
1 jul 2019 tot 31 aug 2019
ma
-
di
-
wo
-
do
-
vr
-
Checking status
Checking status
(01/09/2018 tot en met 30/06/2019)
Openingsuren
1 sep 2018 tot 30 jun 2019
ma
-
di
-
wo
-
-
do
-
-
vr
-
-
Sluitingsdagen

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox