Week van de pleegzorg

Print

Van 9 tot en met 18 november is het de Week van de Pleegzorg. Ook Lummen is Pleegzorggemeente en schenkt dus graag wat extra aandacht aan dit thema. Samen met Pleegzorg Limburg gaan we op zoek naar nieuwe pleeggezinnen. Want dat is méér dan nodig. Vandaag staan er in Limburg immers 62 kinderen op de wachtlijst.

Hoge nood
Het gaat om baby’s, peuters, kleuters, kinderen en jongeren, die voor korte of lange tijd niet bij hun ouders kunnen wonen. Een pleeggezin biedt de nodige warmte, veiligheid en structuur. Sommige kinderen wonen 7 dagen op 7 bij hun pleeggezin. Anderen alleen tijdens weekends en vakanties. Dat hangt af van wat het beste is voor het kind. 

Ook volwassenen met een beperking
Wist je dat niet alleen kinderen en jongeren via een pleeggezin meer kansen krijgen voor de toekomst? Ook volwassenen met een beperking hebben er baat bij om te leven in een gezinscontext. Wanneer hun ouders komen te overlijden of zelf hulpbehoevend worden, kan een pleeggezin uitkomst bieden.

… en jonge vluchtelingen
Elk jaar slaan duizenden jongeren op de vlucht voor oorlog en geweld. Velen onder hen zijn hier alleen: hun ouders zijn spoorloos, nog in het land van herkomst of zelf op de vlucht. Hierdoor komen zij vaak in opvangcentra terecht. Toch is het ook voor deze jonge vluchtelingen (vaak jongens, ouder dan 12) beter om in een gezin op te groeien. Pleeggezinnen maken hen dan wegwijs in ons land.
 

Nieuwe pleeggezinnen gezocht
Pleegzorg Limburg zoekt nieuwe pleeggezinnen. Pleeggezinnen kunnen alleenstaand, samenwonend of getrouwd zijn, met of zonder kinderen. Ze kunnen hetero of holebi zijn, van Belgische of andere origine. Wil jij de zorg opnemen voor een kind in nood? Ben je benieuwd op welke manier pleegzorg in jouw leven past? Kom dan eens luisteren op een vrijblijvende infoavond.

  • Zaterdag 10 november om 10u in Hasselt
  • Dinsdag 13 november om 20u in Tongeren
  • Donderdag 15 november om 20u in Lommel
  • Dinsdag 11 december om 20u in Hamont-Achel
  • Dinsdag 18 december om 20u in Genk

Meer informatie & inschrijven kan via www.pleegzorglimburg.be

Bekijk al het nieuws

Administratief centrum

Telefoon
013 390 590

Openingsuren en sluitingsdagen

(01/07/2018 tot en met 31/08/2018)
Openingsuren
1 jul 2018 tot 31 aug 2018
ma
-
di
-
wo
-
do
-
vr
-
Sluitingsdagen
(01/09/2018 tot en met 30/06/2019)
Openingsuren
1 sep 2018 tot 30 jun 2019
ma
-
di
-
wo
-
-
do
-
-
vr
-
-
Checking status
Checking status
Sluitingsdagen

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox