Openbaar onderzoek voor het aanleggen en exploiteren van een collector

Door nv Aquafin werd bij de minister een aanvraag tot ministerieel besluit ingediend houdende de verklaring van openbaar nut voor het aanleggen/renoveren en exploiteren van een collector ‘Optimalisatie overstort Vroentestraat’ te Herk-de-Stad, Halen en Lummen.

Op vraag van de minister maken de betrokken gemeentes de aanvraag momenteel openbaar.
Het openbaar onderzoek loopt van 25 juli 2018 tot en met 23 augustus 2018.
 

Momenteel stort het overstort Vroentestraat te frequent over met een te groot volume in de Houwersbeek. De Houwersbeek heeft een beperkte afvoercapaciteit en treedt regelmatig uit haar oevers waardoor, bij werken aan het overstort, de aanpalende weilanden met vervuild water worden overstroomd. De vervuilingsgraad van het overstortwater is hoog waardoor de aanwezige fauna en flora verstoord worden. De uitvoering van dit project beoogt de verhoging van de pompcapaciteit van het pompstation in de Vroentestraat, inclusief de aanleg van een extra persleiding naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) in Halen, om zo de overstortfrequentie van het overstort Vroentestraat te reduceren.

De aanvraag kan tot de sluiting van het openbaar onderzoek worden ingekeken bij het gemeentebestuur. Eventuele opmerkingen en bezwaren kunnen tijdens deze periode ingediend worden bij het college van burgemeester en schepenen, Gemeenteplein 13 te 3560 Lummen.

Bekijk alle nieuwsberichten

Administratief centrum

Telefoon
013 390 590

Openingsuren en sluitingsdagen

(01/07/2019 tot en met 31/08/2019)
Openingsuren
1 jul 2019 tot 31 aug 2019
ma
-
di
-
wo
-
do
-
vr
-
Openingsuren
ma
-
di
-
wo
-
-
do
-
-
vr
-
-
Checking status
Checking status
Sluitingsdagen

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox