Intergemeentelijke cultuurcheque

Ben je minstens 18 jaar en heb je zin om cultuur op te snuiven en een culturele voorstelling of tentoonstelling bij te wonen in de culturele centra van Herk-de-Stad, Halen, Nieuwerkerken of Geetbets?

Via de intergemeentelijke cultuurcheque geniet je van 10,00 euro (2 x 5,00 euro) korting per persoon per kalenderjaar.

Cultuurcheque - afbeelding

Ben je minstens 18 jaar en heb je zin om cultuur op te snuiven en een culturele voorstelling of tentoonstelling bij te wonen in de culturele centra van Herk-de-Stad, Halen, Nieuwerkerken of Geetbets?

Via de intergemeentelijke cultuurcheque kunnen ook de inwoners van Lummen genieten van een korting van 10,00 euro (2 x 5,00 euro) per persoon per kalenderjaar.

De cheques zijn geldig voor cultuuractiviteiten, zoals theater- en muziekvoorstellingen, georganiseerd / geprogrammeerd door een gemeentelijke dienst. Activiteiten georganiseerd door verenigingen of commerciële activiteiten komen niet in aanmerking. In het programmaoverzicht staat bij elke activiteit vermeld of cultuurcheques gebruikt mogen worden voor die activiteit.

Je geeft bij reservatie gewoon aan dat je een cultuurcheque wil inzetten. Je hebt hiervoor geen effectieve papieren cheque nodig.

Het gebruik van de cultuurcheques wordt centraal geregistreerd. Zo weet elk deelnemend cultuurcentrum of je nog recht hebt op een cultuurcheque of niet.

Enkele concrete voorbeelden om het helemaal te verduidelijken.

Een Lummenaar gaat tweemaal per jaar naar De Markthallen in Herk-de-Stad en gebruikt daar telkens een cheque van 5,00 euro. Een andere Lummenaar gebruikt dan weer een cheque van 5,00 euro om een voorstelling in Nieuwerkerken bij te wonen en gebruikt de tweede cheque van 5,00 euro in De Markthallen in Herk-de-Stad voor een andere voorstelling.

Op jaarbasis betekent dit dus telkens een korting van 10,00 euro.

Het programma van de deelnemende culturele centra vind je via de onderstaande links.

Geetbets: vrijetijd@geetbets.be, 011 58 65 42, www.geetbets.be

Halen: cultuurdienst@halen.be, 013 35 08 33, www.halen.be

Herk-de-Stad: info@demarkthallen.be, 013 35 99 50, www.demarkthallen.be

Nieuwerkerken: vrijetijd@nieuwerkerken.be, 011 48 03 66, www.nieuwerkerken.be

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox