Lummen for Life 2018

Print

Hoewel de warmste week nog moet komen, maakt Lummen zich op vrijdag 16 november al weer warm voor het goede doel. Het gemeentebestuur en verschillende lokale verenigingen verwelkomen je heel graag voor de tweede editie van Lummen for Life, een volksfeest met live muziek, drank- en eetstandjes, een binnenspeeltuin en vooral ook een paar unieke sportieve belevenissen. De opbrengst gaat volledig naar vier verschillende Lummense goede doelen.

Ben je muziekliefhebber of zie je één van de sportieve uitdagingen wel zitten? Kom dan zeker op vrijdag 16 november naar sportcomplex Vijfsprong en draag je steentje bij aan de warmste avond van Lummen.

Binnenspeeltuin

Sporthal Vijfsprong wordt voor één avond omgetoverd tot een speelparadijs voor kinderen. van 18.00 tot 21.00 uur - 5 euro per persoon.  Opgelet: geen kinderopvang, ouders zorgen zelf voor toezicht. 

Urban Mountainbike

Met de mountainbike dwars doorheen enkele Lummense gebouwen, een unieke belevenis op de fiets! 25 km - vertrek tussen 18.00 en 19.00 uur - 5 euro per persoon - fietsverlichting is verplicht – inschrijven ter plaatse. 

Basketbal

Stel een ploegje van 3 samen en neem deel aan een heus basketbaltoernooi! Peanuts toernooi van 18.00 tot 20.00 uur en Basketbaltoernooi van 20.00 tot 22.00 uur in sporthal Vijfsprong - 5 euro per ploeg - info en inschrijven via linda.doggen@telenet.be

Urban Run

Trek je loopschoenen aan  en maak je klaar voor een unieke sportbelevenis dwars doorheen 15 Lummense gebouwen (4 nieuwe gebouwen)! 5 km - start om 19.15 uur - vvk 5 euro - kassa 7 euro. info en inschrijven via sport@lummen.be of 013 390 490 of ter plaatse om 18.00 uur.

Initiatie duiken

Maak kennis met de duiksport en verken de bodem van het vernieuwde zwembad! start om 19.00 uur in zwembad Vijfsprong - 5 euro per persoon - minimumleeftijd: 8 jaar - zwemkledij en handdoek meebrengen - inschrijven ter plaatse

Tennis Work out

Maak je klaar voor een tennisgerichte groepstraining waarbij fun en fitter worden het hoofddoel is! van 19.30 tot 20.30 uur in tennishal TC Lummen – 5 euro per persoon - minimumleeftijd 13 jaar - goed kunnen tennissen is echt niet nodig - info en inschrijven via jos.biesmans@tc-lummen.be

Vuurwerk en Live muziek

Na het sporten gaat de beleving verder met vuurwerk om 20.30 uur en doorlopend gratis optredens vanaf 21.00 uur: LEGSandBELLIES – Freak – X-Press Delivery.

4 Lummense goede doelen

Alle opbrengsten worden verdeeld onder vier Lummense doelen: 

Medora Belgium
Medora Belgium is een vzw waarin tandartsen en vrijwilligers zich met hart en ziel inzetten voor het algemeen welzijn van Nepalese schoolkinderen. Ze organiseren o.a. preventieprogramma’s in de scholen voor de leerkrachten, ouders en de kinderen, zorgen ervoor dat de kinderen dagelijks op school hun tanden poetsen en leren correct hun handen te wassen.

Het Open Poortje
Welzijnsschakel Het Open Poortje is dé plek met de allerlaagste drempel in Lummen. Blikvangers zijn het tweedehandswinkeltje waar iedereen welkom is, de maandelijkse Warme Maaltijd en diverse vormingsnamiddagen, vaak gericht op mensen met een kleine portemonnee.

Sint-Vincentius Lummen
De Sint-Vincentiusvereniging heeft tot doel de kansarmen uit eigen omgeving te ondersteunen op materieel en sociaal gebied en hen een luisterend oor aan te bieden. Met een team van vrijwilligers zorgen ze o.a. voor voedselpakketten voor hulpbehoevende gezinnen.

Avali
Zwemclub Avali biedt sinds 1997 zwemlessen en –trainingen aan voor personen met een verstandelijke beperking. Onder begeleiding van gediplomeerde trainers en vrijwilligers zwemmen ze elke zondagvoormiddag in zwembad Vijfsprong te Lummen.

 

Gewijzigde verkeerssituatie

Naar aanleiding van deze activiteiten zal de verkeerssituatie tijdelijk wijzigen in de Sportweg en verschillende andere straten in Lummen-centrum. De volledige tekst van het politiereglement vind je hier. Wij excuseren ons alvast voor de eventuele overlast, maar rekenen op jullie begrip.

Sportcomplex Vijfsprong zal niet bereikbaar zijn met de wagen. Wij raden iedereen dan ook aan zo veel mogelijk gebruik te maken van de randparkings: Ringlaan, Burggrachtstraat, Maria-van-Loonstraat ... Of kom gezellig te voet of met de fiets. Ook de parking en sportvelden van O.C. Sint-Ferdinand mogen gebruikt worden als parking. Deze kan je enkel bereiken via Laren en dus niet via de Vandermarckestraat.

Administratief centrum

Telefoon
013 390 590

Openingsuren en sluitingsdagen

(01/07/2019 tot en met 31/08/2019)
Openingsuren
1 jul 2019 tot 31 aug 2019
ma
-
di
-
wo
-
do
-
vr
-
Openingsuren
ma
-
di
-
wo
-
-
do
-
-
vr
-
-
Checking status
Checking status
Sluitingsdagen

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox