Veerkrachtig Lummen

Veerkracht helpt ons door tegenslagen en zorgt ervoor dat we tegen een stootje kunnen. Het mooie is dat je kan werken aan je eigen veerkracht. Om de Lummenaar hiermee een handje te helpen bundelden de diensten van het departement Zorg en beleving de krachten en werkten zo een uitgebreide waaier aan activiteiten uit. 

“Lummen veerkrachtig” is vorig jaar voort gekomen uit de coronacrisis. De veerkrachtige activiteiten waren een grote meerwaarde voor de Lummenaar. Ook uit een crisis vloeien mooie zaken voort die je kan meenemen naar de toekomst.

 

Veekrachtig Lummen

Activiteiten Veerkrachtig Lummen

Trek je wandelschoenen aan en breng een bezoek aan de bioboerderij van De Winning. Je gaat op ontdekking tussen de verschillende dieren en leert alles over de werking van deze bruisende onderneming. Na een tochtje met de huifkar wacht je nog een lekkere culinaire verrassing aan de kinderboerderij. 

Prijs: 7  euro

Datum en uur: 14/09 om 14:00

Locatie: De groep spreekt af om 14u aan de hoevewinkel van de Winning.

Inschrijven: bel buurtgerichte zorg 013 390 605 of mail overdedrempel@Lummen.be

Onder begeleiding van een kunstenaar ga je tijdens deze workshop creatief aan de slag met de thema’s dementie, ouderdomsdepressie of eenzaamheid. Je krijgt tips en tricks om je gevoelens en gedachten, … om te zetten in een kunstwerk. Tijdens de workshop krijg je praktische tips hoe je creatief aan de slag kan gaan. De kunstvorm kies je zelf! (tekenen, schilderen, beeldhouwen, gedichten schrijven,…)

Prijs:      Inwoners van Lummen 5 euro (inclusief materiaal)

              Niet-inwoners van Lummen 7,50 euro (inclusief materiaal)

Datum en uur: 16/09 vanaf 13u

Locatie: LDC ’t Klavertje – G.C.O.C . Het Oosterhof

Inschrijven: bel 013 390 605 of mail lokaaldienstencentrum@lummen.be

Voorlezen aan personen met dementie vergt een specifieke aanpak. In deze vorming kijken we naar de verschillende mogelijkheden. We bekijken het voorlezen vanuit verschillende invalshoeken. Welke teksten kies ik uit en hoe pak ik het aan? Welke verschillen zijn er met voorlezen aan andere ouderen? Welke hulpmiddelen bestaan er om je verhaal te brengen? We maken kennis met MSST (Multi Sensory Storytelling) en wijzen de deelnemers de weg naar meer informatie rond dementie.

Prijs: gratis

Datum en uur: 22/09 om 19u30

Locatie: Bibliotheek, Groenstraat 42

Inschrijven: Bel 013 390 480 of mail bibliotheek@lummen.be

"Laat een goede crisis niet verloren gaan" zei Winston Churchill. In deze workshop trek je positieve lessen uit een moeilijke periode uit je persoonlijke leven. Wat vond je niet fijn en wil je loslaten? Wat heb je geleerd en neem je mee? We werken met de kracht van symbolen en delen onze ervaringen met de groep. Je zal naar huis gaan met goede voornemens en praktische tips.

Aanvang: 28/09: 13:30 tot 17:00 uur
                  29/09: 13:30 tot 16:00 uur

Locatie: Vergaderzaal Schulensmeer - Demerstraat 60

Prijs: 9 euro

Inschrijven: lokaaldienstencentrum@lummen.be of 013 390 605

De Sporteldag staat traditioneel garant voor een boeiend en sportief programma. Ook dit jaar hopen we heel wat 55+ ers te mogen ontvangen om hen een uitgebreid pakket van bewegingsactiviteiten voor te schotelen. Er zullen tal van binnen- en buitenactiviteiten georganiseerd worden. Je mag zelf kiezen aan welke activiteiten je deelneemt! Dit jaar staat de Sporteldag ook in het teken van voeding. Het Vlaams instituut voor Gezond Leven zal aanwezig zijn met een boeiende lezing en infostandje.

Prijs: 5 euro (inclusief verzekering, lunch en taart)

Datum en uur: 9:00 tot 17:00

Locatie: Sportcomplex Vijfsprong

Inschrijven: bel 013 390 490 of sport@lummen.be

Met een gelukswandeling trakteer je jezelf op een frisse neus maar ook met een meet-and-greet met de geluksdriehoek. Stap voor stap ontdekken wandelaars wat mentaal welbevinden is en hoe ze eraan kunnen werken, terwijl je door het mooie natuurgebied van de abdij van Herckenrode kuiert. De doe-opdrachten tijdens het traject zorgen voor een ludieke én inspirerende tocht.

Aanvang: 13:15 uur

Locatie: Sportcentrum Ten Hove, Ten Hove 5 in Kermt

Prijs: Inwoners van Lummen 5 euro, niet inwoners van Lummen 7,50 euro

Inschrijven: lokaaldienstencentrum@lummen.be of 013 390 605

Huis van het Kind organiseert de kinderactiviteit "komen spelen". Kinderen kunnen met hun ouders terecht voor allerlei leuke activiteiten die te maken hebben met als thema "gezonde voeding". De kinderactiviteit is gericht op kinderen van 2 tot 8 jaar, maar broers en zussen zijn zeker ook welkom! Voor de allerkleinsten is er een babyhoek voorzien. Voor meer informatie, hou de facebookpagina van het Lumenneke in de gaten! Meer informatie volgt.

Locatie: G.C.O.C. Oosterhof

Prijs: Gratis

Een gezellige filmavond in het kader van "Lummen Fairtrade Gemeente". "Honeyland" is een film over een imker die met heel veel zorg honing wint van wilde bijen. De film toont hoe dit natuurlijke evenwicht verstoord geraakt door een familie die aan intensieve honingproductie doet. De film werd met een Oscar bekroond. Na de film kan je een fairtrade hapje nuttigen. Meer informatie volgt.

Locatie: G.C.O.C. Oosterhof

Prijs: Gratis

Tijdens de reeds bekende kerstmarkt kan je "veerkrachtig Lummen" terugvinden onder de vorm van een standje met tal van informatieve over mentale gezondheid en voeding in de brede zin van het woord.

Kom zeker een kijkje nemen of een praatje slaan!

Locatie: Sint Ferdinand

Prijs: Gratis

Verspreid een gelukzakjes in Lummen

 Iemand heeft aan jou gedacht en brengt jou een ‘klein gelukske’. Geniet ervan en geef het daarna door aan iemand die jij wat geluk toe wenst.

Werkwijze

Voor ons is het leuk om weten waar alle gelukzakskes zitten. Noteer op het overzicht op de achterzijde je voornaam, gemeente en wat je in jouw zakje gevonden hebt. Download het papier hier. Is het papier vol? Mail het naar lokaaldienstencentrum@lummen.be

  • Vul het gelukzakske met iets wat je al hebt of zelf maakt. Enkele ideetjes: zelfgebakken koekjes, een pot confituur, een stekje van een plant, een zeepje, een gedicht, een uitgelezen boek, een mooi beeld tot puzzel verknipt, een zelf versierde bokaal met een theelichtje, een recept, een uitnodiging voor een wandeling of een kop koffie,… Kies iets waar de ander blij van wordt.
  • Geef het zakje samen met deze brief aan iemand in jouw omgeving. Iemand die jij wat geluk wil bezorgen en ook graag wat geluk doorgeeft. Zo krijgen we een ketting van ‘kleine gelukskes’.  
  • Geniet van het plezier van het geven!

Donwload hier 

Bekijk hier de handleiding om jouw gelukzakje te maken

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox