Online Studiedag: " Stress tijdens de zwangerschap " met Dr. An-Sofie Van Parys.

Locatie
Linkhoutstraat 327
3560 Linkhout (Lummen)
,
Uren
Organiser
Birthimprints
Prijs
€ 180,00
Prijsomschrijving

Basistarief: 180,00 €

Stress tijdens de zwangerschap:

Een beetje stress is vaak deel van het leven in onze Westerse maatschappij en hebben we zelfs nodig om goed te ontwikkelen en functioneren. Maar al te vaak ervaren toekomstige vaders en moeders té veel stress en spanning tijdens de zwangerschap. Deze stress heeft ook invloed op het kindje in de moederschoot.

Gedurende deze periode zijn moeder en kind onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hierdoor hebben stress en spanning een invloed op het fysieke en psychische welzijn van moeder én kind.

Tijdens deze studiedag staan we stil bij de kennis en vaardigheden om stress bij aanstaande ouders beter te herkennen en ouders te begeleiden. We bespreken de definities, omvang, oorzaken en risicofactoren van het probleem ‘stress’ en zoomen in op wat stress doet met moeder, kind en het hele gezin. We halen hierin de theoretische kaders en praktische tools aan om signalen te detecteren en bespreekbaar te maken met toekomstige ouders.

We staan stil bij wat we als zorg- en hulpverleners kunnen doen om toekomstige ouders te ondersteunen om anders om te gaan met deze stressfactoren en zo de gevolgen te vermijden. Hierbij gaan we concreet aan de slag met gespreksvaardigheden om een begeleiding op te starten of om eventueel door te verwijzen naar de gepaste zorg.

Inschrijven kan via onze website: www.birthimprints.com
Betalen via KMO-Portefeuille is mogelijk.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Type evenement

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox