Menu

Sportinfrastructuur: vast mountainbikeparkoers

Op zondag 20 november 2011 werd ons vast moutainbikeparkoers officieel ingehuldigd.

Dit mountainbikeparkoers maakt deel uit van het mountainbiknetwerk West-Limburg en zorgt voor een verbinding tussen de vaste route van Heusden-Zolder en die van Diest. Zo kan je vanuit Lummen op weg voor meer dan 1 500 km vast bewegwijzerde mountainbikepaden gaande van Brabant tot Antwerpen of Nederland. Dit mountainbikenetwerk West-Limburg is tot stand gekomen dankzij de financiële inbreng van en een goede samenwerking tussen verschillende partners zoals: Sport Vlaanderen, Provinciale Sportdienst, Natuurpunt, de gemeentes Halen, Heusden-Zolder, Diest, Lummen en verschillende diensten en privé-eigenaars.

Je kan kiezen uit de blauwe lus (± 32 km), de rode lus (±30 km) en de zwarte lus (± 12,7 km) met als startplaatsen de Vijfsprong, Sportweg 8 te 3560 Lummen (tel. 013 390 490) en ’t Vloot, Demerstraat 60 te 3560 Lummen-Linkhout

Mountainbikekaarten zijn te verkrijgen aan de kassa van de Vijfsprong, 't Vloot en de UiTbalie voor de prijs van 3 euro.

Er is douchemogelijkheid in sportcomplex Vijfsprong tijdens de openingsuren en afhankelijk van de beschikbaarheid.
Een groepskleedkamer kost 5 EUR per uur, voor een individuele kleedkamer betaal je 2 EUR per uur.

Download hier de MTB-routes.

Naast de sportieve meerwaarde betekent deze nieuwe realisatie tevens een toeristisch pluspunt voor onze gemeente. Wij hopen jou binnenkort dan ook tegen te komen op de mountainbike in onze groene gemeente.