Wonen in West-Limburg

Onder de naam ‘Wonen in West-Limburg’ smeedde Lummen opnieuw een samenwerkingsverband met de grensgemeente Herk-de-Stad, Vlaanderen en provincie Limburg. Deze intergemeentelijke organisatie heeft de opdracht om de woonkwaliteit in deze regio verder te optimaliseren en zowel inwoners als professionelen bij te staan met al hun woonvragen. Door de krachten samen te bundelen kan het team van Wonen in West-Limburg de meest efficiënte dienstverlening aanbieden ten dienste van alle inwoners, de lokale besturen en in het bijzonder voor diegene die het op de woningmarkt het moeilijkst hebben.

Ben je verhuurder, huurder of eigenaar? Wil je energie sparen, van energieleverancier veranderen, plan je renovaties of ben je op zoek naar een goedkope (energie)lening? Kamp je met een probleem rond veiligheid, gezondheid of kwaliteit van je (huur)woning? Wil je je woning aanpassen aan veranderende behoeften? Onze adviseur van het wooninfopunt staat reeds jaar en dag paraat om je verder te helpen met al je vragen rond wonen, verbouwen, subsidies en premies. Elk advies is gratis, vrijblijvend – en geheel onafhankelijk. Om je zo goed mogelijk te helpen vragen we steeds een afspraak te maken.

Zo kan onze woonadviseur zich grondig verdiepen in je specifieke vraag en bieden we iedereen een antwoord op maat.
Wonen in West-Limburg pakt daarnaast kwaliteitsproblemen en leegstand aan, ondersteunt het overleg tussen diverse woonactoren, en adviseert de lokale besturen bij het nemen van beleidsinitiatieven rond wonen. Op die manier houdt Wonen in West-Limburg de vinger aan de pols en vormt het samenwerkingsverband het centrale aansprekingspunt voor alles wat te maken heeft met het thema wonen.


De coördinatie van Wonen in West-Limburg ligt in handen van An Decorte, bijgestaan door Luc Vranken als woonexpert, Greet Claes als projectmedewerker en Evelyne De Haes als GIS-specialiste..
Heb jij ook een woonvraag? Aarzel dan niet om ons te contacteren via info@woneninwestlimburg.be. Volg ons ook op facebook: www.facebook.com/woneninwestlimburg.be


Wil je graag informatie betreffende het wooninfopunt: je kan Luc Vranken of Greet Claes bereiken op maandag (15u-20u) en woensdag (10u-12u) in Lummen, en op dinsdag en donderdag in Herk-de-Stad. Je maakt best een afspraak via info@woneninwestlimburg.be of telefonisch op 013 390 529.


Openingsuren WoonInfopunt

maandag
15.00 - 20.00 uur

Administratief Centrum Lummen
dinsdag
09.00 - 12.00 uur

gemeentehuis Herk-de-Stad
woensdag
10.00 - 12.00 uur

Administratief Centrum Lummen
donderdag
09.00 - 12.00 uur

gemeentehuis Herk-de-Stad
vrijdag Gesloten